1 dilim ekmek için,
1/4 bardak süt
1/2 çay kaşığı tarçın ( isteğe bağlı)
1 yumurta
Malzemeleri karışıtın, ev yapımı ekmeğinizi ya da tam buğday ekmeğini karışıma yatırın biraz bekletin. Ekmek malzemeyi çekince erimiz az tereyağında iki yüzünü orta ateşte pişirin.
Üzerine peynir,bal,reçel ne istiyorsanız ekleyin..
Aklıma gelmeyen bir fikirdi bir arkadaşım söylediğinden beri haftadır bir yapar oldum.. peynir sevmeyen Erin bile peynirle yiyor bunu.. Biz büyükler bunu Türk usulü yağda kızartırız 🙂 bu iyi bir alternatif oldu, Türk olmayanlar buna French Toast demişler aradaki fark sanırım yağda kızarma olayı.. bildiğimiz Türk yumurtalı ekmeği Fransızla mal edilmiş 🙂 belki de biz onlardan mı aldık bilemedim ama son derece lezzetli bir kahvaltı oluyor..
Yorumlar (6)
hayal :
26 Mayıs 2008 | 06:02gunaydin..
ben aklimda kaldigi kadariyla yaptim aycacim bunu, mesela sütü hepten unutmusum, tarçın da koymadım, buna rağmen üzerinde kaşarla afiyetle yedi damla hanım. bir de normal kepek ekmekle yaptım. guzel oldu kanımca 🙂
pinarbk :
26 Mayıs 2008 | 07:49Bayılırım yumurtalı ekmeğe. Yanında yam yağlı ezine peyniri, mis gibi yaz domatesi, çıtır çıtır sivri biber ve bir bardak demli çayla süper olur. Yazlıkta denizden çıkınca yerdik…Hey gidi günler…
Sabahnur :
26 Mayıs 2008 | 13:42Ze’nin en sevdiği kahvaltılıklardan biri bu,diğeri de krep:)
sebnem :
26 Mayıs 2008 | 21:04ben bunu bıraz daha değişik yapıyorum.yumurtayla sütü çırptıktan sonra ekmeği küçük kare parçalar halinde doğradım .gene içinde biraz beklettim.teflonda üstü kapalı pişirdim.sonra beyefendı çatalla yedi!
Açalya :
27 Mayıs 2008 | 08:31Bugün hayatımda yediğim en güzel French Toast’u yedim meşhur Route 66 Diner’s’da…bu yazını görünce sabahı zor ettim. Grand Canyon’dan kulaklarını çınlattım.
AyçA :
27 Mayıs 2008 | 12:40Açalyaaaa 🙂 düşman çatlattın yahuu.. iyi gezmeler size.. güzel fotoğraflarla dönün.. bizim için de yiyin bol bol 😛
benimde en sevdiğim kahvaltılıklardan biri.. çocukluğumun kokusu..:)