Bir Ayurveda kitabının içindeki tarfilerden buldum, hemen denedim! Acayip lezzetli! Mercimeği çocuğunuza yedirmenin de köfte hali olabilir! 🙂
Ben ölçülere bakmadım göz kararı yaptım nasıl olacağını bilemediğim için yarısı gibi yaptım
500gr yeşil mercimek
150g kırmızı soğan
1 küçük taze zencefil ( ben bunu çok az koydum küçük zencefilin ucu diyelim, rendeledim)
4 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı kişniş (toz)
1 tatlı kaşığı rezene tohumu
tuz
Yeşil mercimeği akşamdan suya koyun ertesi gün süzdükten sonra püre haline getirin. İçine küçük doğranmış soğan, zencefil, biber, kişniş, rezene tohumu ve tuzu ekleyin, köfte şeklini verip az yağda kızartın.
Ben bildiğiniz tereyağda kızarttım, tarifte ayçiçek yağı diyor. Az yağ koydum yine de harika oldu !
Afiyet olsun 😉
Comments(2)
Neval Yılmaz says:
22 Mayıs 2012 at 17:18harika! hemen denemeliyim deeee bir soru, mercimekleri hiç haşlamıyor muyuz? bir gece suda kalınca pek yumuşamıyorlarda.. 🙂
Ayça Oğuş says:
22 Mayıs 2012 at 22:43hayır haşlanmıyor falafel gibi 🙂 hızlca püre oluyor blendır ile