Fransız keki
5 yumurta 1 sb un 1 sb pirinç unu 3 çorba kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 250g margarin 1.5 sb toz şeker Karıştır kızgın fırında pişir. Çıkarınca 1.5 sb soğuk süt dök.
5 yumurta 1 sb un 1 sb pirinç unu 3 çorba kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 250g margarin 1.5 sb toz şeker Karıştır kızgın fırında pişir. Çıkarınca 1.5 sb soğuk süt dök.
3 yumurta 1/2sb şeker 1.5sb un 1sb yoğurt 100g margarin 1çay kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 1/2 sb ceviz 6 incir/ince doğra sıcak suda ıslat/
/40 adet/ 1/2sb tereyağ 1/4sb bal 1/4sb keçiboynuzu tozu 1 yumurta 1 çorba kaşığı su 1 tatlı kaşığı vanilya 1sb yulaf ezmesi 1/2 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı kabartma tozu Tereyağ,bal,keçiboynuzu tozu çırp yumurta,su+vanilya ekle Unu kabartma tozu ile karıştır Yulaf ezmesini ekle Önceden ısılımış 200 derece 15-20dk pişir.
2sb tam buğday unu 1sb beyaz un 1 çay bardağı sıvı yağ 3/4sb esmer şeker 2 yumurta 1 tatlı kaşığı zencefil 1 tatlı kaşığı tarçın 1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm 1/2 paket kabartma tozu Hepsini karıştır 175 derecede pişir.
3kg ayva 3kg toz şeker Aynı seviyede su koy 15 dk haşla Şekeri koy İndirmeden 1 limon,votka,karanfil,tarçın