Artık ufak ufak yemek denemelerini yazmaya sıra geldi..
Öncelikle Sabahnurdan kopya çektiğim tarifi ben de yazmak istiyorum.Erin buna bayıldı.. eh bende 🙂 Yeni ek gıdalara geçip annesini azıcık yoran Marcello da bayıldı 🙂 Alışana kadar yoruluyor insan gerçekten..
3-4 kuru kayısı ( ben gün kurusu tercih ettim güneşte kurutulanlar çünkü diğerleri kükürtlü odalarda kurutuluyor yanlışım varsa düzeltin)
Yarım elma
Yarım armut
Önce gün kurularını sonra elma ve armutu buharda ya da az suda iyice yumuşatıp sonra püre haline getiriyoruz..
İster yoğurt ile ister tek ikindi ya da kuşluk vaktinde önce bebeğimize yedirip kalanınıda midemize gönderiyoruz.
Meyvalar taze olarak püre yapılıp kayısılar yumuşatılıp da yapılabilinir..
İkinci tarif benim uydurmam Erin bunu da sevdi ..
1 tatlı kaşığı irmiği az suda haşlayın.
1 tatlı kaşığı buğday nişastası ile azıcık muhallebi kıvamına gelecek kadar suyu pişirin
İçine meyva püresi ( tek elma tek armut tek muz tek erik olabileceği gibi bunların karışımı da olabilir.. tabii meyvalar mevsim meyvası olmalı yazın şeftali kayısı gibi meyvalar ile de yapılabilinir.) ekleyip bir çay kaşığı pekmez ile tatlandırın.
Afiyet olsun.
Comments(9)
seda says:
27 Ekim 2007 at 11:55Mrb; gün kurusu konusunda haklısın.Birde yeni yemek tarifleri için bir kitap önerecektim. Ebru Şallı bebekler için yemek tariflerinin bulunduğu bir kitap hazırlamış. Tariflerin hepsi tek porsiyonlukmuş bana hem pratik hemde sürekli taze yemek yemesi için uygun geldi, istesen bir ara bakarsın.
Kuaybe says:
27 Ekim 2007 at 12:21Bizim bu aşamaları çoktaaaan geçmiş olmamız lazım ama beceremedik.. Ben de deneyeyim her iki tarifi, belki beğendirebilirim paşaya..
AyçA says:
27 Ekim 2007 at 12:26Seda teşekkürler kitabı biliyorum hatta bende küçük bir demosu var/dı.. şimdilerde bulamıyorum evin içerisinde ki özellikle arkadaşlarıma fotokopisini bile vermiştim !!! o kadar dağınık bir insanım işte..
Biz Erine pişirdiğimiz yemeği kendimiz de yiyiyoruz bir bakıma Erin bizim yediğimizi bizde ona göre modifiye edilmiş yemeği yiyoruz..ve hergün hepimize taze yemek pişiyor!! 🙂 bugün ama o kitaptan balkabağı püresini yaptım bakalım yiyecek mi ?? onu da yazacağım bir ara..
Kuaybe bence beğenir ben çok beğendim datlı datlı o kayısılı olan :))
sabahnur says:
27 Ekim 2007 at 13:25afiyet olsun sarı kusa:)
ama cidden cok leziz birsey, hatta ben bu karısımın kullanılacağı kurabiye tarifleri bile uydurmaya basladım kafamdan:))
AyçA says:
27 Ekim 2007 at 16:13Teşekkür ederiz Sabahnur teyzesii :)) kurabiye ?? hımm yok ben yapmayayım sonra ben yiyorum .. hala 10 + kg :))
Archi*Sugar says:
27 Ekim 2007 at 22:44Gercekten lezzetli olduguna eminim. Ellerine saglik. Yanliz birsey diyecegim; ben Defne’ye hic bugday nisastasi, misir nisastasi vs vermedim. Bebekler icin gereksiz oldugunu dusunuyorum. Aslinda kendim de kullanmam. Irmik zaten istedigin kivami verecektir. Yine de sen bilirsin.
Sevgiler
Esra
AyçA says:
27 Ekim 2007 at 23:11Esracım biliyorum bende zaten buğday mısır nişastası pirinç unu kullanmıyorum denemek için eklemiştim annemin söylediğine göre ona da babaannem söylemiş buğday nişastası dimdik yaparmış :)) o bakımdan ekledim.. ama bir lezzeti yok gerçekten 🙂
Teşekkürler..
Crebro says:
29 Ekim 2007 at 09:01Ben de gittim bebekler için mama tarifleri kitapları aldım. Yaratıcı anneler var burada. Ben senin yazdıklarınıda deneyecegim.
AyçA says:
29 Ekim 2007 at 18:04Bend eyazmaya devam edeceğim uydurdukça :)) belki bende bir kitap yaparım .. ne farkım var ebru şallıdan canım 😛 bir kaç beden büyüğüm sadece :)))