Köfter
2 su bardağı pekmez
2 su bardağı su
4 çorba kaşığı irmik
4 çorba kaşığı un veya nişasta
Pekmezi koy irmiği ekle. Suyun yarısını koy kalanı ile un/nişastayı erit pütürsüz yap tencereye al.Sürekli karıştır
Genişçe tepsiye nişastayı serp karışımı dök üzerini düzleştir. 1 gün beklet sonra baklava dilimi şeklinde kes. Güneşte kurut diyor ama fırında biraz sıcakta kurur herhalde
Not: denemedim tarifi beÄŸendim; deneyeceÄŸim ..
Kaynak: Tijen İnaltong- Her Güne Bir Yemek
Yorumlar (3)
köşenin delisi :
14 Ocak 2008 | 00:58çok güzel olmuÅŸ blogun böyle…ÅŸimdi gidip ayça kimdir’i okuycam 🙂
köşenin delisi :
14 Ocak 2008 | 01:00haaa okumuştum ya ben bunu daha önce 🙂
AyçA :
14 Ocak 2008 | 12:45teşekkür ederim Elif.. biraz sadeliğe ihtiyacım vardı .. içerik aynı 🙂
Öptüm sizii..