15

İrmikli Kurabiye

 

2 yemek kaşığı tam buğday unu
5 yemek kaşığı normal un
4 yemek kaşığı irmik
100 gr tereyağ
3-4 yemek kaşığı pekmez
1/2 çay kaşığı tarçın.

Ben bu tarifte azıcık değişiklik yaptım

4 yemek kaşığı tam buğday unu 3 yemek kaşığı normal un kullandım. mümkün olduğu kadar beyaz un kullanmamak için ama tamamen tam buğday unu yapmadım belki tarif tutmaz diye. bir sonraki denememde hepsini tam buğday unu ile yapacağım.
tereyağım az kalmıştı, Aysun Hanımın kızlarının iksirini kaynatırken oluşan bir tabaka var biz buna “KAYMAK” diyor ve kahvaltıda hüpletiyoruz işte tereyağının eksik kalan kısmı için o kaymaktan koydum.
3 yemek kaşığı pekmez koyup kalan 1 kaşık için kuru üzüm kullandım. Ayrıca içine ceviz,fındık gibi eklerde olabilir.. denemelere açık bir tarif :=)
Rulo şeklinde yoğurup buzdolabında yarım saat kadar beklettim sonra bıçakla yuvarlaklar kesitm.
Önceden ısınmış 180 derecede 10 dakikada piştiler.
Bu kısmı biraz doğaçlama oldu çünkü tarifin bu kısmını yazmamışım. Ben denedim böyle oldu :=)

Fotoğraftakiler benimkiler değil.. çekemeyince fotoğraflarını googledan rica ettim 😉

Paylaş :=)

Yorumlar (15)

  1. Yanıtla
    Esra :

    Merhaba Ayça..Ne zamandır aklımdaydı sormak yemekle ilgili bir yazı olunca sorayım dedim..Bugünlerde kızıma sadece kendi yemeklerimizden yedirme,ayrı yemek yapmamaya geçiş aşamasındayım..Ama bu salça meselesei kafamı karıştırıyor..Hazır salçaların bebişlere kullanılmaması gerektiğini biliyorum ama her zaman hormonsuz domates bulma,buzlukta saklama şansım yok..Civarlarda organik pazarda olmadığı için yazın da çok domates yedirmeyi düşünmüyorum Ece’ye..SEn bu salça işini nasıl hallettin?geçmiş yazılarına baktım yazdan buzluğa attığın domates pürelerini kullandığını yazmışsın..Kendinize de bunlarla mı yemek yapıyorsun?City Farm’da organik domates salçaları görmüştüm,onlar da kullanılabilir mi acaba?Bir fikrin var mı?

  2. Yanıtla
    Güneş :

    Benim tam buğday unum hiç olmadı???
    Deneriz biz bu tarifide alternatifleri ile 🙂
    Teşekkürler..

  3. Yanıtla
    derya :

    eline sağlık ayça
    yine sağlıklı bir kurabiye. pekmezli kurabiye yenmiyor bizim evde:(
    diyeti bırakmadın dimi 😀

    • Yanıtla
      AyçA :

      Afiyet olsun umarım bunu yemişsinizdir.. bizim evde şeker kullanılmaz Erin çok az şekerle karşılaşıyor hayatında sıkça pekmez ve bal kullanılır.. ve bunu desteklemek adına bu tarfileri paylaşıyorum.. dene bak hic pekmezli gibi değil :=)) harika bir tadı oluyor..
      diyeti bırakmadım(MI??) ben değil de o beni bıraktı 2 ay dayanabildim 5 kiloda kaldım.. ama devam edeceğim seneye kış indirminde 40 beden hedefim var:=)
      original 38 im ama o çok zor görünüyor gözüme.. inanamıyorum tekrar olabileceğin 😛 inansam olur ya..neyse..
      sevgiler
      Efsun başta irmikler kıtır kıtır geldi ama sonradan hoşuma gitti .. bir dergide görmüştüm tarifi sanırım aynı yerde gördük 😉
      Rahşan irmikler kıtır kıtır oluyor söyliyeyim :=) bende bayılırım irmikli herşey .. size yakın Aysun hanımın çifliği hem gidip inekleri de görebilirsiniz ne güzel :=)
      bu arada mailine attım web sitemin adresinde dğişiklik olduğu için güncellemeleri görmüyor olabilirsin.. linklini http://www.pi.web.tr olarak düzeltirsen göreceksin :=)
      Sevgiler

  4. Yanıtla
    Efsun :

    selam, aynı kurabiyelerden bende benim miniş için yapmıştım. bende hamuru beklettikten sonra açıp bardakla yuvarlak şekiller çıkarmıştım. tadı nefis oluyor:) seninde ellerine sağlık… sevgiler

  5. Yanıtla
    Rahşan Collyer :

    Allahhhhhh!!! Tutmayın beni, gözüm döndü!!! Ayça abartmıyorum valla şu an bi tepsi yerim önümde olsa, nasıl güzel görünüyorlar, nasıl canım çekti anlatamam. İrmikli herşeye bayılırım, en kısa sürede yapmam lazım.

    Aysun hanımın kızlarının o iksirinden ben faydalanamıyorum ne yazık ki :o( Hemi de burun burunayız ama bu tarafa dağıtım yokmuş malesef. Siteden belli bir sayı toparlamaya çalışıyorum, öyle olursa şansımı tekrar deneyecem. En kötü ben kendim gidip alıp gelicem, zira bizim eve süt dayanmıyor.

  6. Yanıtla
    Rahşan Collyer :

    Bi de ben senin yazılarını güncellediğini göremiyorum yaw. Niye anlamadım, ama kaç zamandır senin yeni ayzdıkların benim sayfamda güncellenmiş olarak belirmiyor. Şimdi de tesadüf açtım da öyle gördüm bu son yazını. Alla alla!?!?

  7. Yanıtla
    asuman :

    pekmezle yapılıyor olması çok hoşuma gitti. bilgisayarı kapattıktan sonra yapacağım ilk iş bu olacak. normal un yerine mısır unu denemeyi düşünüyorum. umarım güzel olur.
    paylaşımın için teşekkürler.

    • Yanıtla
      AyçA :

      Asuman mısır unlu nasıl oldu ??
      Berna bambaşka birşey yapmışsın :=)) bunu da deneyelim o zaman .. sağol :=)

  8. Yanıtla
    Berna :

    Kurabiyeyi pişirdim, tabii tarif ben de değişti biraz. Seninkini yapmak için mutfağa girmiştim ama sonunda daha farklı bir şeye dönüştü: 1 çay bardağı pekmez, bir çay bardağı tahin, bir çay bardağı zeytinyağı ve ayçiçek yağı karışımı, bir tutam kuru üzüm bir tutam dövülmüş ceviz, evde irmik yokmuş 11 kaşık un , bir yumurta ve bir paket şekerli vanilin.180 derecede 15dk pişirdim. Pekmezin verdiği renkten kurabiyelerin pişip pişmediğini anlamak çok zor oluyor. Aldığımda altları iyice pişmişti. Sinan severek yedi, teşekkürler Ayça.

  9. Yanıtla
    Açalya :

    yaparim ben bunu, yerim ben bunu.

  10. Yanıtla
    Gonca Arın :

    selam Ayça,
    taaa geçen senelerde erin kimin benzeri yayınlamıstın hani yüzde su açanın yüzde şu kadar eşinin diye aradım bulamadım o zaman hamileydim bebeğim doğsun bakayım diyordum şimdi doğdu yürüyor bile ve baba işle yarış halindeyiz kime benzediği konusunda bana link yollar mısın acaba sana zor olmazsa:))

  11. Yanıtla
    asuman :

    benim yaptığımın senin “google resmi”ndekiyle hiç alakası yok 🙂 fotosunu bloguma koyarım bi ara. bir de muhallebi çıkardım mazemeden :))) mısır unuyla tadı gayet iyi oldu. ama biraz fazla kalmış kıtır oldu. bana göre çok iyi ama ege’ye daha yumuşak bi şey yapmak lazım. bu arada kabartma tozu yok di mi? yoksa yazmayı mı unuttun?

Yorum bırak