1 paket hindistan cevizi ( ben bir su bardağı kullandım ! )
1 yumurta
2.5 su bardağı un
1/2 çay bardağı zeytinyağ
125 gr tereyağ
1 paket kabartma tozu
3-4 kaşık esmer şeker ( tatlı seviyorsanız biraz daha eklenebilir)
Tüm malzemeyi karıştırıp KULAK MEMESİ (hiç anlamıyorum bu kısmı işte yumuşak bir hamur) kıvamına gelince top top yapıp hindistan cevizi dolu bir kapta yuvarlayın
180 derece önceden ısıtılmış fıtında pembeleşene kadar pişirin. En son kullanılan hindistan cevizi _şu kapta yuvarladıklarınız_ malzemelerdeki 1 bardak hindistan cevizinin haricinde koyuluyor .
Afiyet olsun!
1
Comment(1)
beste says:
12 Kasım 2013 at 18:21ben geldim ne zamandir aklimda hindistan cevizimi cikardim ooh diger malzemeler var derken yumirt yok aksama gelecek bekliyorum ! kesin bu gece yapacagim 🙂