11

Hamile – Bebek bakım ürünleri

Soru:

Merhaba, Sitenizi yeni keşfettim ve çok beğendim, bebek bakım ürünleri ile ilgili bir yazınız var mı göremedim. Bu konuyla ilgili tavsiyede bulunursanız çok memnun olurum. Şu anda hamileyim ve cildi için ne kullanmam gerektiğine karar veremedim. Mesela organik ürünler ile ilgili düşünceniz nedir?

Cevap:

Aslında henüz hamileyken yazdığım ve daha Erin çok bebekken yazdığım bir yazı var ama tabii o kadar geçmiş ki üzerinden. Şu anda ne ürünler var pek bir fikrim yok ancak fikirlerim ve tecrübelerim doğrultusunda bir yazı yazabilirim diye düşündüm.

Hamileyken çok su içerdim ki zaten normalde de sıvı özellikle su tüketen biriyim. Hamilelikte cildimin çatlmamasına bunun katkısı olduğunu düşünüyorum. Bir de o zamanlar bu kadar hamile bakım ürübü yoktu piyasada ben de Zencefil Aktarın hazırladığı nemlendirici yağı kullanmıştım. Şu günlerde ise evimde aisha’nın hamile bakım yağını kullanıyorum. HAYIR hamile değilim ama yağ çok güzel 🙂

Diş eti kanamam olmadı ama hamilelik öncesinde tüm diş bakımlarımı yaptırdığım sırada bana doktorum paradontax pembe diş manunu önerisi getirmişti. İşe yaradığını düşünüyorum.

Bir de doğumdan önce evicap e vitamini kapsülünü kullandım. Emzirme öncesinde gögüsteki cildi kuvvetlendirdiğini düşünüyorum. Emzirirken tabii doğru emzirme ve sağma ve bakım ile de çatlak oluşmamış olabilir ama öncesinde kullandığım e vitaminin faydası olduğunu düşünüyorum. Şimdilerde bir çok göğüs kremi var e vitaminli ama evicap hem kolay bulunuyor hem de uygun fiyatlı diğer göğüs bakım kremlerine göre. Bir tane kapsülü açarak yarısını bir göğüse yarısını diğerine hafif masaj yapmak sureti ile kullanmakta fayda var. Fazla sert masaj uyarı yaparak oksitosin salgılatabilir(miş) doktorum öyle demişti. Doğumdan sonra lansinoh krem veavent göğüs kalkanlarını kullandım.

Bunun dışında hamileyken özel bir bakım ürünü kullanmadım.

Erin doğduktan sonra:

Mümkün mertebe kozmetik kullanmadım. Eve geldiğimizden itibaren altını değiştirirken pamuk ve ılık su kullandım. Krem olarak da bepanthene krem kullandım. Biraz daha büyüdüğünde musluk altında yıkadım. Ancak dışarı çıktığımızda su bulamayacağım bir yerdeysem ve çok zorunluysam Uni Baby’nin ıslak mendillerini kullandım şu yeni doğan için olan. Islak mendillerin halı üzerinden lekeyi en iyi çıkartan “şey” olduğunu unutmamak da fayda var.

Şampuan: İlk zamanlarda banyo suyuna bir damla mustela şampuan damlatıyordum. Genelde Mustela kullandım şimdilerde sebamed kullanıyorum.

Pişik: Suyla yıkanıp hava alan popoda çok fazla pişik riski yok. Bir kere pişik oldu o da Huggies’in kot desenli bebek bezlerinden. Bu dönemde de Desitin krem kullandım MOR renkte olandan. Artık her yerde bulunuyor yoksa A+ diye bir pişik kremi vardı o zamanlar. Yeni neler var bilmiyorum belki okuyanlar yorumlara ekleyebilir.

Bebe yağı: Evde bir tane bübchen vardı ilk zamanlar heves edip aldığım ancak sadece sabahları banyo sonrası masaj yaparken ellerim acıtmasın tenini kaysın diye az miktarda kullanıyordum, kendim için kullandım çoğunlukla 🙂

Deterjan: Erin’in kıyafetlerini hacı şakirin toz beyaz sabunu ile yıkadım hala da kendimiz için dahi onu kullanıyorum.

Elma Yağı: Özellikle her alt değişiminde ayak tabanlarına elma yağı ile masaj yapıyordum. Gaz için iyi geliyor.

Banyo: Tanrım! Doğumdan önce en korktuğum şeydi : ” ya bebeğimi yıkarken bir şey olursa!” Merak etmeyin bebekler doğum anında aldıkları baskıdan zarar görmüyorlarsa sizin elinizde hiç birşey olmaz. Rahatlıkla tutun bebeğinizi. Sadece yıkarken benim önerim odasının ısısını ayarlayıp yere bir havlu serdikten sonra küvetini oraya taşımanız ve yerde oturarak yıkamanız yönünde olacaktır. Ayaklı küvetleri çok güvenli bulmuyorum. Yere yakın ve sağlam bir şekilde oturmakda fayda var. Ben güvende hissetmek için bir banyo eldiveni kullanıyordum ilk zamanlar ( kayar korkusundan) ama kaymıyor yine de bir havlu eldiven edinebilirsiniz. Göreceksiniz ki en kolayı bebeği yıkaması aslında 🙂 Şu banyo fileleri de oldukça işe yarıyor. Bir kenarınıza yıkama suyunuzu koyun. Öyle köpük köpük yıkamaya gerek yok. İncecik ve tazecik ciltelere kozmetik vermeyin. Suyunun içine bir damla şampuan yeterli olacaktır. O şampuanlı suyu dökün başından aşağıya bir de duru su dökün bitti gitti. Bu kadr basit ve kısa. Banyoda yıkıyorsanız ıslak zeminlere dikkat! Kayıp düşebilirsiniz, düşeni biliyorum o yüzden ünlemli olarak yazdım! Islak zeminde yıkayacaksanız da ayağınızın altına mutlaka havlu v.b birşey koyun.

Alt değiştirme: Hastanede ayaklanır ayaklanmaz işi ele alın. Aslında çok basittir. İnsan ilk bebeği olunca ellemeye korkuyor: Korkmayın:) Yeni doğan bezlerinden dolu dolu almayın çok çabuk büyüyorlar. Bir paket 1 numara bez yeterli olacaktır. Çoğu hastane kendi veriyor yine de hastane çantanıza bir paket yeni doğan 1 numara koyun. Bebek beklediğinizden büyük gelebilir o zaman 1 numaralar hızlıca elinizde kalır. Nasıl olsa hastaneden çıkınca biterse birileri sizin için alabilir. Bir paketten fazlasına gerek yok. Ben prima yeni doğan almıştım şimdilerde hangisi iyidir bilemiyorum ama yine prima değişmemiştir olsa olsa daha iyi birşeyler çıkartmıştır.

Doğumdan sonra emzirme ile ilgili bakım: Şu yazıda hem benim hem de bazı emzirme yazısı yazan arkadaşlarımın notları var.

Umarım yeterli ve faydalı olmuşumdur.

Eklemek istediklerinizi bu yazının altına yorum kısmına bırakırsanız merak edenlere faydalı olabiliriz 🙂

Son olarak organik ürünler ile ilgili düşüncelerim : 🙂 ne kadar organik de olsa kozmetik kozmetiktir. Mümkün mertebe kullanmamakda fayda var diye düşünüyorum.

 

 

Paylaş :=)

Comments(11)

  1. Yanıtla
    hülya says:

    ayça musaadenle reklam yapacağım 🙂
    avustralya’dan ithal edilen GAIA şampuanları hem satıyorum hem kullanıyorum ben.. tunanın banyosu için kendim de makyaj temizleyici olarak kullanıyorum. muh-te-şem bi urun ve organik.
    http://www.sanalbebekmagazasi.com/kategori.asp?id=74

    • Yanıtla
      Ayça Oğuş says:

      🙂 yap hayatım müsade senin.. yalnııızz her üründen en az 5 er tane göndermen gerek bu durumda.. anca! :))

  2. Yanıtla
    Begüm Tunalı Güngör says:

    açıkçası bu kadar çabuk bir dönüş ve bu kadar detaylı bir yazı beklememiştim..bu nedenle öncelikle ilginiz için teşekkür ederim..ben de mümkün olduğunca az kozmetik kullanma fikrine katılyorum.Elma yağı önerisini de deneyeceğim ve arkadaşlarıma da tavsiyede bulunacağım.Diğer tüm bilgiler için de teşekkürler, faydalı olacağına eminim..Erin’e ve size sevgiler..

  3. Yanıtla
    Biranda says:

    Aslında halis mulis zeytinyağı en değerli nemlendirici, ne pişik olur ne kuru cilt! Aklınızda olsun:).

    • Yanıtla
      Ayça Oğuş says:

      evet.. doğrudur. atlamışımdır 🙂 teşekkürler

  4. Yanıtla
    Ozgeee says:

    O son fotograf, ne desem az. Çok güzel:)
    Zeytinyağının %5’den az sartlikte olması gerekiyor. Sıradan piyasa zeytinyağları cilde iyi gelmeyebilir diye biliyorum.
    Denizhan’ın da tek sefer denediğimiz Molfix resmen poposunu delmişti, evet evet abartmıyorum, delmişti. O yanığımsı yarayı 2 ayda zor iyileştirdik:(
    Bir de emzirirken oluşan yaralar için (olursa tabi) ayca çekirdeklerini az suyla iyice kaynatıp elde edilen jel bana çok çok faydalı oldu.
    Hah bir de çocuk doğurmuş olumlu kişilik(ler) faydalı olur. Mesela ilk zamanlar oluşan yaralardan dolayı göğüs adaptörü ile emzirmeyi bırakmam konusunda Ayça beni yüreklendirmese kendim göze alamazdım:) Sağol tekrar, Denizhan’ı plastik ağızdan kurtardığın, beni de onca strelizasyon işleminden yırttırdığın için:)

    • Yanıtla
      Berna says:

      köyden aldığımız zeytinyağını ciltte kullanmadan önce tavada ısıtıp bir sefere mahsus asidini aldırıyordum, bunu da çevredeki yaşlılar önerdiğinden yapmıştım,

  5. Yanıtla
    Ayse the aisha says:

    Ozge cok dogru soylemis. Zeytin yagı diye gecme tanı Türk anası diyorum 🙂
    Asit oranlaro cok yuksek olabilir. % 8 ve % 5 bile bebislerin hassas ciltlerinin PH degerlerini alt ust edebilir. Zeytinyagını bırakınız yemekler ve salatalar tatsın. Minik meleklere yag surecekseniz sadece tatlı badem yagı surunuz. Aktardan alacaksanız renginin biraz sarımsı kokusunun da az da olsa badem gibi kokmasına dikkat ediniz. Petrol turevli mineral yagları siseleyip badem yagı diye satıyorlar cunku..

  6. Yanıtla
    Berna says:

    Desitin (mor) hala baş tacımız, acil durumlar için hep elimizin altında bir paket hazırdır, banyo yaptırırken ilk iki yıl hemen hemen hiç şampuan-sabun kullanmadım, misler gibi de kokuyordu, şimdi üç yaşını geçti artık haftada bir iki şampuan (Hipp) , her banyo (otacı) papatya bebek sabunu kullanıyoruz. yenidoğan için de sabunsuz şampuansız banyolara devam.
    Hipp in bebe yağını da son döktüğüm suya birkaç damla kullanıyoruz,
    Organik florsuz- ssl vs. siz diş macunu kullanıyoruz, urtekram marka,
    ıslak mendilleri biz de leke çıkarmak için kullanıyoruz,
    tuvalet sonrasında her şart altında su-pamuk-kurulamak için kutu mendil ,

Post a comment