2

Evde ketçap yapalım

Her ne kadar bir markanın içinde katkısız ibaresi bulunsa da ben evde yapmadan içim rahat etmiyor. Yapması zor geliyorsa Kantin de nefis yapılmışı var, biraz pahalı tabii market işi olanlara göre. Evde patates kızartması daha doğrusu şu bir kaşık yağ ile kızartılan makineye sahip olduktan sonra evde patates kızartması yapmaya başladığımdan beri patatesi ketçap ile yeme isteği de birlikte geldi bizimkine. Önce satın aldım yukarıda bahsettiğimi sonra kendim yaptım. Çok da basit bir tarifi var kaynağını hatırlamıyorum ama dün de elime başka bir tarif geçti ( nereye koyduğumu bulamadım bulunca ekleyeceğim) o tarifte biraz daha baharat vardı ama aşağıdaki de fena olmadı. Ben patatesi bandırmak yerine ekmeğime sürüp üstüne baharatlar koyup zeytinyağı ile süsleyip yedim.

Malzemeler

1kg domates ( doğru güzel ve iyi olduğundan emin olduğunuz elbette )
3 diş sarımsak
1 çay bardağı sirke ( ben elma sirkesi kullandım)
2 adet karanfil
1 adet defne yaprağı
2 çay kaşığı pul biber ( acı isterseniz acı olsun)
1 çay kaşığı pekmez ( ben 1 yemek kaşığı koydum fark etmeden )
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

İsterseniz biraz dövülmüş kişniş tohumu da ekleyebilirsiniz.

Soğan, sarımsak ve domatesi 30 dk pişirin daha sonra tel süzgeçten geçirin. Altta kalan suyu atmayın nefis bir domatesli pilav elde edebilirsiniz. Püre gibi olan karışıma diğer malzemeleri ekleyin ve suyu azalana kadar pişirmeye devam edin, daha sonra süzüp bir kavanoza koyun. Ben bu aşamada bir de blenderdan geçirdim pürüzsüz olsun diye.  Hepsi bu!

Afiyet olsun.

Paylaş :=)

Comments(2)

  1. Yanıtla
    Ayça Oğuş (@AycaOgus) says:

    http://t.co/gjOEp4AUiJ #pinikkus http://t.co/69e1xDU2yB

  2. Yanıtla
    Ece says:

    Şöyle de harika bir tarif var, ben denedim tavsiye ederim: http://www.evcini.com/2009/10/my-entry.html

    sevgiler
    Ece

Post a comment