Kutlu doğum haftasını geride bıraktığımız bu pazartesi sabahından sesleniyorum! 6. yaşın an itibariyle bir farkı yok 🙂
Hava harika..her sene olduğu gibi bu senede 16 mart sabahı pırıl pırıl bir güneşle uyandık. Biliyordum! hep de bileceğim! 🙂 o Benim güneşim..
Doğum günü kutlaması sadece okulda benim birbirine kattığım pastamla yapıldı! Doğum günlerinde matah birşeymiş gibi bol şekerli pastaları yediğimiz ironisini bir kenara bırakarak Erin’in istediği içinde çikolata olan pastadan yapmaya çalıştım: elime yüzüme bulaştı!
Aslında yaparken keyifliydi,çünkü doğum günü pastasını çocuğunuzla birlikte hazırlamanın keyfi paha biçilemez, her neye benzerse benzesin. Arkadaşlarına kendi yaptığı pastayı götürmenin gururu ayrı bir bonus 🙂
Önce bir çağrı çektim twitterdan: bir sürü güzel tarif geldi.İçlerinden en kolay ve çikolatalı olan MOZAİK pastayı yapmaya karar verdim. Şimdi de soranlar için paylaşmaktayım.
Mozaik Pasta:
1 bardak süt
1,5 paket petibör bisküvi ( BEN BURÇAK BİSKÜVİ KULLANDIM)
1/2 bardak şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı kakao
yağı erit, sütü,kakaoyu,şekeri,yumurta sarısını kat karıştır, kaynamaya başlayınca bisküvileri kır, yağlıkağıda sar veya dikdörtgen kek kalıbı, yuvarlak tart kalıbına koy ve dolaba koy
Hepsini yaptım dolaba koydum ama donmuyor!! az donuyor. Hemen bende bir pandispanya yaptım.
KLASİK SADE PANDİSPANYA (24 cm’lik kalıp için)
Malzemeler:
- 4 Adet Yumurta
- 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
- 4 Türk Kahvesi Fincanı Un
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
Pandispanya Yapılışı:
- Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın.
- Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.
- Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın.
- Şeker eriyince yağı ekleyin ve çok az çırpın.
- Toz malzemeleri birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. (bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur)
- Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
O kadar greenpan kek kalıbı aldım yuvarlak pasta yapabilmek için! gittim yine dikdörtgen kalıba koydum. Pandispanta biraz kalın oldu daha büyük bir kalıba koymalıydım belkide. Sütle ıslattım yine özel istek üzerine arasına muz koydum ve beceremediğim mozaik pastayı olduğu gibi üstüne yaydım!
Oldu mu ? Oldu!
Günün hatırası, annemin eline makinamı verdim.. o da bizi fotoğrafladı.
Okul dışında doğum günü partisi yok! 🙂 soranlara 😉
Yorumlar (12)
nesteren :
19 Mart 2012 | 16:01ayyy ağlıyorum mütemadiyen.
Ne zamandır Erin’in şöyle güzel, profil bir fotoğrafını göremiyorduk – öhöm –
nasıl özlemişim,
nasıl büyümüş gerçekten.
öperler öperler öperler
Ayça Oğuş :
19 Mart 2012 | 16:03:)))) ne bilim büyüdü ya sanki koyamıyorum ..artık o kendi isterse koysun diye 😛 teşekkür ederiz 🙂
Aslı :
19 Mart 2012 | 18:02Fotoğraflarınız çok güzel! Sağlıkla nice yaşlara!
Ayça Oğuş :
19 Mart 2012 | 18:38Çok teşekkürler:)
Pratik Anne :
19 Mart 2012 | 21:33Cok guzelsiniz yaaa. Allah nazarlardan saklasin. maasallah tutututut!
tijen miriam :
20 Mart 2012 | 00:28nice yillara ,cok ama cok hos resimler.masallah
cilek :
20 Mart 2012 | 03:56Ne kadar büyümüş yaramaz Erin,
hep böyle kalın.
Nice güzel yıllara,yaşlara.
Öpüyorum ikinizi de.
Özlemce :
20 Mart 2012 | 11:35Süpersiniz,maşallah 🙂
Papatya Papadopoulos :
22 Mart 2012 | 11:43Ana oğul şirinler sizi 🙂
annevebebisi :
23 Mart 2012 | 01:38zaman ne cabuk geciyor.. dogumu daha dun gibi :)) nice guzel senelere erin 🙂
ÇokBilmiş :
30 Mart 2012 | 00:10DOğan büyüyor işte 🙂 Harika görünüyorsunuz. Mutluluğunuz daim olsun.
Denizaki :
11 Nisan 2012 | 19:16Mutlu ve saglikli yillar dilerim! 2. bebekten sonra epey kopmusum, siteyi takip edemiyordum. Ne kadar buyumus Erin, masallah… Cok guzel gozukuyorsunuz anne-ogul.
Mozaik pasta ile ilgili not: Bugun 2. kez yaptim. Gecen hafta da bir arkadasima yemege giderken yapmistim ilk kez. 1 gun onceden yaptim donmasi icin.
Ben havuc da koydum cocuklar icin daha besleyici olsun diye.
Malzemeler:
2-3 havuc (rende)
5 yemek kasigi seker (ben daha az koyuyorum 3 gibi)
2 yemek kasigi kakao (ben 1 yk de cekilmis keciboynuzu ilave ediyorum)
1 su bardagi sut
portakal rendesi (kakao ve portakal sentezine bayilirim)
1 avuc findik/ceviz (iri dovulmus)
1 paket 300gr biskuvi (ben bebe biskuvisi koydum)
3 yemek kasigi tereyag
Tereyag ve seker ile havucu kavurdum, icine kakao-k.boynuzu-sut ilave edip biraz daha kavurdum. Karisim soguyunca icine findik, portakal rendesi ve biskuvileri ilave edip strec filmli kaliba doktum ve dolaba koydum.
Gecen hafta yaptigimi grazul ile kaplayarak ugur bocegi sekli vermeye calistim. Ben de onu pek beceremedim. 🙂 Aklimdan gecen 16 Temmuza kadar bu kaplama isini de gelistirip kizimin dogumgununde okula bu pastayi goturmek.
Sevgiler…