Çocuklarla El Ele Ebeveynlik kitabını daha önceki yazılarımda önermiştim. Benimde çok sevdiğim bir kitap. Uygulamada kaçan noktalar oluyor zaten uygulama yerine hayat şekli biçimine getirmek esas olsa da çok kolay olmadığını söyleyebilirim. Tıpkı Naomideki gibi durum aslında :=)
Sedef Örsel Özçelik 2007 yılında kitabın yazarı Pam Leo ile çalışarak Connection Parenting Semineri Eğitimcisi olmaya hak kazanmıştır ve dönem dönem bu eğitimleri açıyor. Şimdi yenisi başladı ve ben ilgilenenlere duyurmak istedim.
Seminer 2 mayıs’ta başladı ama detaylı bilgiyi katılabilmek için Sedef’ten alabilirsiniz.
İletişim: 0212 351 1040
www.cocukluyuzbiz.com – www.anael.com.tr
sedef@cocukluyuzbiz.com
ahun.d@anael.com.tr
Geç başlayacaklar için de bilgi :
Hatice Kapudere – haticekapudere@gmail.com – Tel: 0532 478 82 87
‘Connection Parenting Workshop’ – ‘Çocuklarla El Ele Semineri’
Çocuklarla El Ele-Connection Parenting Yöntemi Amerikalı araştırmacı, yazar ve eğitimci Pam Leo tarafından 30 yıllık bir araştırma ve uygulamanın sonuçlarına dayanarak ortaya çıkarılmıştır. 1989 yılından beri seminerin yaratıcısı Amerikalı eğitimci ve yazar Pam Leo ile sadece onun bizzat yetiştirdiği eğitimciler tarafından verilebilmektedir.
Ebeveynlik öğrenilen bir iştir. Ebeveynlik yolculuğu çocuğumuzla bir ömür yaşayacağınız harika bir mozaiktir. Her parçası emekle döşenir. Ebeveyn olmak çok emek ve sabır isteyen bir iş şüphesiz. Ancak emek ve sabır isteyen işler muhakkak zor işler değildir. Çok keyifli bir iş de emek ve sabır gerektirebilir. Çocuklarla Elele-Connection Parenting Çalışmalarında en çok vurguladığımız nokta da budur işte!
Bu eğitim kimler için uygundur?
Bir çocuğun ebeveyni olmak için onun muhakkak biyolojik annesi veya babası olmak ön şartının olmadığının altını çizerek; bu eğitim hayatındaki tüm çocukları ve kendi içindeki çocuğu daha iyi tanımak, anlamak ve onlarla daha mutlu, neşeli yaşamak isteyen herkes için uygundur.
Eğitimin süresi nedir?
Farkındalığı arttırarak, içsel bir dönüşüm ve değişim hedeflendiği için haftada 2 saat toplam 7 hafta sürmektedir.
1. Hafta: Ebeveynlik Mirasımız – Kendi ebeveyn/ yetişkin rolümüze çocukluğumuzdan neler getiriyoruz? Bugünün ebeveyni/yetişkini olmak neden bu kadar zor?
2. Hafta: ‘Saygıyı’ Öğretmek – Tüm sevgi dolu ilişkilerin temelinde saygı yatar.Biz çocuklarımıza saygı ile davranarak ‘saygılı’ olmayı öğretiriz.
3. Hafta: Duyguları İyileştirmek – Neden ağlarız? Canımız yandığı için değil, aslında iyileşmek için ağladığımızı ve bunun sebeplerini öğrendiğimizde; ağlamalar, krizler, sızlanmalar, kızgınlık ve öfke nöbetlerini daha iyi anlayıp onlarla sistemli olarak başa çıkacağız.
4. Hafta: Kendine Güvenmek – Çocuklarımıza davranışımız onlara kendileri hakkında neye inanacaklarını öğretir. Her gün birlikte geçirdiğimiz anları -kendine güven- konusunda nasıl yapıcı olarak değerlendireceğimizi öğreneceğiz.
5. Hafta: İllişki Bağını Kuran ve Sağlamlaştıran İletişim – Sözcükler yeni bir ilişkiyi başlatan ya da varolanı bitiren büyük bir güçtür. Negatif ebeveyn dilini bırakıp, olumlu sözcükler kullanmayı öğreneceğiz.
6. Hafta: Davranış Kodlarını Çözerek Disiplin – Çocuklar her zaman bize ihtiyaçlarını anlatacak dil yeteneğine sahip olamazlar. Onlar ihtiyaçlarını bize davranışları ile anlatırlar. Bizler de davranışlara karşılık vermek yerine davranış kodlarını çözüp ihtiyaçlara karşılık vermeyi öğreneceğiz.
7. Hafta: Ebeveynlerin İhtiyaçları – Çocuklara en iyi kendi ihtiyaçları tam olarak karşılanmış yetişkinler bakar. Yaşadığımız toplumda kendimize nasıl geniş bir destek ağı yaratabilirz?
Yer: ANAEL Aile Merkezi
Etiler Mah.,İncesu Sok. No:5/3, Etiler
Çalışmanın Süresi: 7 hafta
Gün ve Saat: Çarşamba 18:30-20:30
Başlama Tarihi: 2 Mayıs 2012
Eğitimci: Sedef Örsel Özçelik – ACPI Sertifikalı Ebeveyn Koçu
İletişim: 0212 351 1040
www.cocukluyuzbiz.com – www.anael.com.tr
sedef@cocukluyuzbiz.com
ahun.d@anael.com.tr
Bu eğitimi daha önce alan katılımcıların yorumları
Sedef Örsel Özçelik
Ebeveyn ve Aile Koçu, çocuk kitapları yazarı, eğitimci, sosyolog ve araştırmacı Sedef Örsel Özçelik, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezundur. George Washington Üniversitesi ve George Mason Üniversitesinde eğitim hayatına lisansüstü çalışmalar yaparak devam etti. Hunter College, CUNY’de Sosyal Araştırmalar konusunda lisansüstü programını (M.S) 2000 yılında başarı ile tamamladı. 2000’li yılların başlarında Çocuk Edebiyatı konusunda aktif olarak çalışmaya başladı. Günışığı Kitaplığından çıkan resimli öykü kitapları Uç Uç Böceği Bon Bon ve Pat Pat Papatya çocuklar tarafından ilk baskısından bu yana sevilerek okunuyor. Günışığı Kitaplığı için ön okumalar ve İngilizce’den çeviriler yaptı. Yirmi yıla yakın bir süredir üzerinde çalıştığı insan kaynakları, eğitim ve
davranış bilimleri konusundaki bilgilerini sentezleyerek ‘Yaratıcılık’, ‘Stres Yönetimi ve Rahatlama Teknikleri’, ‘Çatışma Yönetimi’ ve ‘İletişim’ konularında seminerler vermeye başladı.
Çocuk ve aile konusundaki ilgisini kariyerine yoğun olarak yansıtmak için 2007 yılında, Academy for Coaching Parents International’dan Ebeveyn ve Aile Koçu olarak sertifika aldı. New York Şehri Eğitim Müdürlüğünün ilköğretim çağı çocuklarıyla yaptığı bir çalışmaya araştırmacı olarak katıldı. Halen Ebeveyn ve Aile Koçu olarak bireysel ve kurumsal danışmanlıklar yapmakta ve eğitimler düzenlemektedir.
Evli ve iki çocuk annesidir.