Keçiboynuzu: iki dirhem bir çekirdek

Keçiboynuzunun  çekirdeklerini bilir misiniz? İngilizcesi carob olan keçiboynuzu genelde St. Johns Bread olarak bilinir. Yakup Peygamberin Ekmeği anlamına gelir. Keçiboynuzu Yakup peygamberin çölde ekmek yerine tükettiği bir meyvedir. Keçiboynuzu çekirdeği doğada ağırlığı değişmeyen tek tohum. 4 tanesi bir dirhem! Bir dirhem ise 3 gr. Bu çekirdeklerin ağırlığının önemi çok büyüktür...

Continue reading

Keçiboynuzu Tozu

Tijen İnaltog– Mevsimlerle gelen lezzet kitabından alıntıdır. “Kakao kullandığımız her yerde kakaonun yerini alabilecek olan yaklaşık %80’i karbonhidrattır ve bunun yarısı da doğal bir şeker formundadır.Keçiboynuzu protein, B vitamini , kalsiyum, potasyum, magnezyum, demir, manganez, krom, bakır içerir. Keçiboynuzunun besleyiciliğine ve içerdiği vitaminlere karşın kakao, oksalit asit ve tanin dışında kafein,teobromin...

Continue reading

Anne sütü arttırıcı bitkiler

Ben ısırgan ve rezene kaynatıp içiyorum ama bunu da bir yerlerde saklamıştım gün bugündür dedim ve siteme koydum. Süt üretiminin başlangıcında bazen problemler söz konusu olabilir. Uzun bir süre boyunca yeterli sütün üretilmesinde de zorluklar yaşanabilir. Mümkün olduğunca uzun bir süre boyunca anne sütü içebilmesi bebek için çok önemli ve...

Continue reading

Ihlamur

Ihlamur çayından amaçlanan faydayı sağlayabilmek için kullanımında bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Ihlamur çayı,ıhlamur çiçeği ve yapraklarının karışımından  hazırlanır.Ancak, ıhlamurun çiçekleri sakinleştirici etkiye sahip bileşkelerce zengin olduğu  halde yaprakları gögüs yumuşatıcı etkiye sahip sahip bileşklerce zengindir. Ayrıca, çiçeklerin etkili maddeleri ilk demleme sırasında suya geçtiği halde yapraklardaki etkili maddeler düşük...

Continue reading