KARA HABBE || ÇÖREK OTU

Ben çiçeğine aşık oldum o her derde deva Çiçek döndü tohuma şu günlerde.Nasıl bir mucizesin sen yaşam!! KARA HABBE || ÇÖREK OTU || NİGELLA SATİVA “Ölüm dışında hiçbir hastalık yoktur ki, çörek otunda onun için bir deva bulunmasın.” Dendi ki: “Siyah habbe nedir?”Şu cevabı verdi: “Şûnîz’dir”Tekrar sordu: “Onu nasıl kullanacağım?”...

Continue reading

AĞAÇLAR BİLİR

“Ormanda bir ağaç kesildiğinde diğer ağaçlar mağdur durumdaki ağaca yardım için el uzatır ve kökleri aracılığı ile su, şeker ve diğer hayat kurtaran besinleri mağdur ağaca gönderirler.Komşu ağaçlardan gelen sürekli su damlası, kütüğü onlarca, yüzlerce yıl canlı tutabilir. Ve ağaçlar bunu sadece kendi türleri için değil, diğer türdeki ağaçlar için...

Continue reading

YENİLEBİLİR ÇİÇEKLER: MOR SALKIM

Bir süredir mor salkım zehirli videoları görüyorum. Bilgim doğrultusunda konuya açıklık getireyim istedim, ek bilgisi olan lütfen paylaşsın. Öncelikle “Wisteria’ nın tüm türlerinin çiçekleri yenilebilir ancak tohumları ve sapları zehirlidir.” Mor salkım Fabaceae (Baklagiller) familyasından Wisteria cinsinin mor çiçekli türlerine denir.Bütün dünyada en yaygın olan Çin visteryasıdır. Amerikan ve Japon...

Continue reading

Ateş Şarabı Fire Cider

Grip ve soğuk algınlığına karşı en etkili silah: Fire Cider Fire Cider yani güzel Türkçem ile Ateş Şarabı. Şarap dediğime bakma alkol yok içinde kendisi, bağışıklık sistemini güçlendirmeye, sindirimi iyileştirmeye,  soğuk algınlığı veya gribi artık mevsimsel grip sayılan kovid19!! u önlemeye yardımcı olan, 1980’li yıllardan itibaren bitki uzmanı Rosemary Gladstar...

Continue reading

ALTIN SÜT

Ya da AY SÜTÜ mü ? Şimdilerde böyle bir moda mı var acaba? Dönüp baktım yazdım mı daha önce diye hayret bunu yazmamışım. Ben altın süt bilirim. 1 bardak süt ( ister hayvansal ister bitkisel )1 tatlı kaşığı zerdeçal1/2 tatlı kaşığı zencefil 1 çay kaşığı tarçın1/2 çay kaşığı karabiber Süt...

Continue reading