Bunu bugün uydurdum, belki daha önce yapmış olan vardır ama aynen uydururken yaptığım gibi yazıyorum. Miktarlar göz kararı ama 24 saat içerisinde tüketilecek kadar yani 3 porsiyonluk. Erin bunu şapur şupur yedi ..
Malzemeler:
1 küçük hindi boyun parçası
1 avuç bezelye
1 bardak kadar ev yapımı yoğurt
bulgur (organik tercih)
un (organik tercih)
zeytinyağı
kuru nane
Hindinin boyun parçası haşlanır suyunda bezelyeler haşlanır. Haşlanan bezelyeler tel süzgeçten geçirilip kabuklarından arındırılır ve hindi suyuna bulgur ile beraber katılır. Yoğurdun içine un karıştırılır ( ben 1 tatlı kaşığı un kullandım) ve yoğurt kesilmeyi önlemek için yavaş yavaş hindi suyu ile sulandırılır.İyice sulandıktan sonra kalan suya hepsi ilave edilir karıştırılarak yoğun kıvama gelmesi sağlanır. En son üzerine biraz nane biraz zeytinyağı ilave edilerek afiyetle yedirilir.
Comments(11)
Açalya says:
12 Aralık 2007 at 08:53Yummy in my tummy! valla bunu ben bile yerim! bravo ellerine saglik…eminim Erin hapur hupur yemistir. sana uzuuuun bir cevap yazdim bak bir ara, optum ikinizi de.
köşenin delisi says:
12 Aralık 2007 at 10:37oooh ellerine sağlık, benim bile ağzım sulandı valla 🙂
sabahnur says:
12 Aralık 2007 at 15:01sapka cıkarıyorum 🙂 Aycacım masallah cok guzel seyler kesfediyorsun.. Afiyet olsun Erine..
AYSUN says:
12 Aralık 2007 at 17:02denenecek efenim bakalım Berk de hapur hupur yiyecek mi?
Ayça says:
12 Aralık 2007 at 20:20Açalyacım okuyacağım .. valla bende yedim 🙂 çok güzel:P
Elifcim sende yaparsın Toprak’ıma 🙂
Sabahnur eline su dökemem ama deniyorum işte :))
Aysun dene bakalım yarasın Berkimize .
Julide says:
13 Aralık 2007 at 10:04Sevgili Ayca,
Her yaptigim google taramasinda bir sekilde senin blogun karsima cikinca hararetli bir sekilde takip eder buldum kendimi. Deniz 9,5 aylik ve yemek konusunda hayli zor bir cocuk. Verdigin tarifler bizim evde aninda uygulaniyo, ama malesef Erin modunda istahla yenmiyo!!! Ama sen yeni tariflere devam et, cok azimliyim, elbet bir gun istahla birsey yedigini gorecegim:-)
oyku says:
13 Aralık 2007 at 16:46Ya arkidisim aklina nerden geldi boyun koymak ben onu merak ettim:)
AyçA says:
13 Aralık 2007 at 20:25Jullide selam 🙂 hoşgeldin.. değişik tarifler yaptığımda yazmaa devam edeceğim ama onun haricinde genelde ya et suyuna ya tavuk suyuna yapıyorum yemekleri tabii yağsız et ve ya tavukta gögüs eti belki de Erin o yüzden severek yüyor ?? bilmiyorum .. umarım zamanla yemek sorununuz biter..
Öykücüm ya boyunda yağ olmuyor hemde kemiği var ya .. iğğ yazarkan bir tuhaf oldum hani uzun seneler et yemeyen biriydim :S üzerinde olan azıcık etini de içine atıyorum böylece hindi suyu elde etmiş oluyorum tabii bynu çıkartıyorum sonra 🙂 sen gelcen mi ablacım bu haftasonu :)))
Biyonikkedi says:
14 Aralık 2007 at 19:12Ayçacım bunu be kızlarım nede artan mamalarını hevesle bekleyen sevgili kocam:) sevmemişti yaaa.Şimdi bile yazından tadı ağzıma geldi sanki.
Ama tüm çorbalara kaynatılmış et-kemik suyu koymak şarttı.Çok eskiden:)))
ilkinoo says:
15 Aralık 2007 at 14:02erin için güzel bir çorba tarifi vermek istedim 🙂
ben yaptığım ölçüde vermek istiyorum , sen yaparsan kendine göre değiştirirsin:)
2 küçük patates
yarım su bardağı bezelye
2 havuç
1 sb süt
4 sb su
2 yemek k. un
2 yemek k. zeytinyağ-sıvıyağ
önce tüm sebzeler haşlanacak ve bir kenarda bekletilecek
sonra un zeytinyağında biraz kavrulacak . sonra süt ilave edilip karıştırmaya devam edeceğiz… su yu da ilave edip … karıştırarak kaynatacağız… kaynayınca sebzeleri ekliyoruz… çorbanın kıvamına göre biraz bulgur veya pirinçte ekleyebilirsin.. ( ben yarım çay bardağı pirinç ekledim )
sebzeler le birlikte 15 dak. daha kaynamaya birakıyoruz…
üzerine ince kıyılmış dereotu ve maydanoz ekliyoruz…
erin e ağır mı gelir bilmiyorum ama siz de keyifle içebilirsiniz bu soğuk günlerde 🙂
AyçA says:
15 Aralık 2007 at 21:39Rüçhan teşekkürler.. böyle çorbalar yapıyorum ama henüz süt ullanmıyoruz o yüzden süt kullanmadan yapabiliriz tarifini .. 🙂 zaten genelde yemekleriimiz havuç patates bezelye brokoli kereviz v.b mevsim sebzeleri biraz tahıl biraz et/tavuk/hindi suyu gibi oluyor.. 1 yaşından sonra süte başlayınca dediğn gibi çorbalar yapabileceğim . vakit ayırdığın için çok teşekkürler 🙂