Hangi süt?

Süt tartışmaları devam ediyor..bugün kanal d doktorum programında Dr. Ahmet Aydın konuktu. İlgiyle izledim..Bundan 2 sene önce yazdığım çiğ süt yazısından sonra aldığım tepkilerin bu iki senede boyut değiştirmiş olması sevindirici. Bu yazılara daha önce yer vermiş olarak şimdi gündemdeyken bir kere daha dokunmayı uygun gördüm. Peki biz hiç süt...

Continue reading

Tahin – Pekmez VS Nutella

Böyle güzel güzel yazılardan sonra biraz belki can sıkıcı bir yazı olacak. Bir sürü bebek ( hatta 2 yaşından küçük bebekler ) fotoğrafı var internette dolanan : önlerine NUTELLA kavanozu konulmuş ellerinde kaşık, ağzı yüzü nutella ya da marka vermeyelim fındık kreması ile kaplı.. Üşenmedim gittim markete içeriğini fotoğrafladım. Çok...

Continue reading

dayanamayıp

yazacağım.. yine bir ikea günü, öğlen yemek sonrası şu ortadaki oyun alanında biraz direksiyon çevirmece..arada seviyorum gidip gezmeyi hiç birşey almasam da. Yoğun geçen bir aralık ayından sonra boş kalmış, soğuk bir pazar günü için fena fikir değil 🙂 özellikle mutfak eşyalarını gezmeyi seviyorum arkadaş! kendimi tutmasam alacağım bir sürü...

Continue reading

Sonbahar ve Doktor kontrolü

Bu yazıyı yazmaya başlarken tam bir sene önce yazdığım yazı, başlığı ve fotoğrafı gözümün önüne geldi ve ben de aynı başlığı attım biraz fotoğraf aynı yerde çekilmiş, konular aynı hisler aynı. Yine yeniden sonbahar! Dünkü dolunay etkilerini saymazsak  (tanrım çıldırmış gibiydim! Tüm oğlaklar öylemiydi ?) sonbaharın dökülen yaprakları kıvamında ruhum...

Continue reading

Keçiboynuzu: iki dirhem bir çekirdek

Keçiboynuzunun  çekirdeklerini bilir misiniz? İngilizcesi carob olan keçiboynuzu genelde St. Johns Bread olarak bilinir. Yakup Peygamberin Ekmeği anlamına gelir. Keçiboynuzu Yakup peygamberin çölde ekmek yerine tükettiği bir meyvedir. Keçiboynuzu çekirdeği doğada ağırlığı değişmeyen tek tohum. 4 tanesi bir dirhem! Bir dirhem ise 3 gr. Bu çekirdeklerin ağırlığının önemi çok büyüktür...

Continue reading