No comments yet

BAĞ BOZUMU

Bu sene de “yaz bitti” dedirten günlerimizi gördük. Sonbaharın sesini ay başında duymuştum ve üzümlerin erken şekerlenmeye başlayacağını tahmin ediyordum. Bağ bozumu yaklaşık 15-20 gün önce gerçekleşti. Üzümler hızla şekerlenmeye başladı.
Bu yıl 5. kez bağımızı kendimiz budayıp, bakımını yaptık ve hasat ettik.
Şu anda suyundan elde edilen ürünlerin yapım aşamasındayız. Hasat sonrası saplarından ayrılan ve patlatılan taneler fermantasyona bırakıldı. Ayrıca, üzümlerin suyu sıkılarak pekmez yapımı için hazırlandı. Bugün odunlar yakılacak ve pekmezi kaynatacağız.



Üzümünü yiyip bağını da sorun efendim:
2018 den beri ilaçsız sürmesiz temiz tarım papaz karası üzüm bağımızı gururla cevaplarız. Sorabilirsiniz.
Yemelik üzüm bitti ama suyundan türeyen her ürün Ekim de ürün listemize girer.


Ürün yelpazeme eklenenler var bu sene. Bekleyiniz.

Ürünlerin hikayelerini de burada paylaşıyorum.

2019 yılından itibaren her seneden bir kare.

Paylaş :=)

Post a comment