Niveanın ( az reklam oldu ama napim kaynak belirtmem lazım 🙂 ) verdiği broşürden tarayarak siteye koydum. belki yararlanmak isteyen olabilir. Sadece bebekler için değil yetişkiler içinde uygunmuş bu masaj 😉
Masaja başlamadan yapılması gereken bazı hazırlıklar
· Bebeğinize her gün masaj yapabilirsiniz. Ancak, hassas cildini nem kaybından koruyan e kuruluğu önleyen Bebek Yaği’nı kullanmak hem masajın etkisini artırır hem de daha kolay uygulanabilmesini sağlar.
· Masaj, bebek çiplakken yapılacağı için, masaj sırasında odada haa akımı olmamalı ve oda sıcaklığı 22-24°C arasında olmalıdır.
· Bebeğinizin beslenmesi ve masaj yapılması arasındaki ideal süre yarım saat dolayındadır, çünkü midesindeki besinler bu süre içerisinde yeterince sindirilecektir.
· Masajı yapacak kişi takı ve ayakkabılarını çıkarmalı, bir minder üzerine veya yere oturmalıdir.
· Bebeğinize dizlerin üzerinde masaj yapıldığında yüzü, masajı yapan kişinin ayakları yönüne bakmalıdır. Aynca, yerdeki bir şilte veya alt değiştirme masasının üzerine bebeğinizi yatırabilirsiniz.
· Masaj sırasında altini ıslatabileceğinden, bebeğin altına bir el havlusu yerleştirilmeli ve birkaç bebek bezi hazır bulundurulmalıdır.
Masaj tekniği
· Hem yeni doğmuş bebekler hem de daha büyük bebek ve yetişkinler için uygun olan Kelebek Masajı, çok yumuşak uygulandığı için bu ismi almıştır.�
· Prensip olarak masaj, baş kısmından başlayarak yukandan aşağı doğru, simetrik olarak yapılır.
· Yeni doğmus bebekler başlangiçta huzursuz olabileceği için masaj yalnızca beş dakikak süreyle uygulanmalıdır. Alıştıktan sonra ise bu süre yaaş yaaş 20 dakikaya kadar çıkarılabilir.
· Bebek 4 haftalıktan daha küçükse, masaj kısa olmalı ve hafif okşama hareketleri ile yapılmalıdır. Önemli olan her zaman bebeğinizin verdigi tepkileri göz önünde bulundurmaktır.
· Bebeğinizin göbeği henüz düşmemişse, sadece göbeğin alt kısmına, merkezden yanlara doğru masaj yapılmalıdır.
· Masaj, keyif verici bir sureç olması gerektiği için, bebek huzursuz olduğunda bırakılmadır.
· Masaja tüy hafifliğinde okşamalarla başlanmalı ve bebek gereksinim duydukça basınç yavaş yavaş arttırılmalıdır.