No public Twitter messages.

Yemek Tarifleri kategorisi için arşiv

Yazmam gereken onca yazı varken kolayına kaçıyorum ! Hala yazılmamış onlarca yolculuk anısı var sadece neresinden toparlanır bulamıyorum bulduğumda gelecek söz!
Bahar geldi İstanbul’a her ne kadar bugün yağışlı ve soğuk bir gün olsa da sokaklar mimozaların sarısından sonra erguvanların, leylakların ve mor salkımların baş döndüren kokularına renklerine bıraktı kendini. Geçen seneden beri bu zamanı beklememin

Kategori: Ev Üretimleri, Ev yapımı, YEME-İÇME, Yemek Tarifleri
Yazan: Ayça Oğuş | 25 Aralık 2015 |Ev yapımı, Yemek Tarifleri | 1 YORUM VAR

KVASS

Meraba! sabah sabah bir tarifle yeniden buradayım! Bunu paylaşmak için sabırsızlanıyorum çünkü bayıla bayıla içiyorum. Evde yoğurt, kefir mayalamak dışında bir de pancar mayalamayı öğrendim ben! Erin’in kulakta biriken sıvısı için tüp ameliyatı olmaması hedefli 1 hafta antibiyotik kullanımı beni tekrardan evde yoğurt mayalamaya itti ve o sırada bir de KVASS ile tanıştım çünkü efendim

Kategori: Ev yapımı, Yemek Tarifleri
Yazan: Ayça Oğuş | 24 Aralık 2015 |Yemek Tarifleri | 1 YORUM VAR

Evde kalmış

Başlık ilginç değil mi? sadece evde kalmış muzlardan bahsedeceğim. Şimdi biliyorum bir süredir sessiz buralar pek uğramıyorum ve “ne oldu” sorularını cevaplayamıyorum. Bir yerinden başlamak gerek dedim ve evde kalmış muzları bahane ettim. Böyle buzdolabının bir köşesinde unutulur kalırlar kabukları kararır falan ya o muzların ne yapacağını bilemezsin, hah ,işte ben buldum yapacak birşey:
Eziyorum muzları,

Kategori: Yemek Tarifleri

Ender Saraç şeker ve un yok diyor! demiştim bir önceki buluşmadan sonra bu sefer de Çocuğunu Doğru besle diyorum. Ben demiyorum Ender Saraç diyor ve bunun için de harika bir kitap sunuyor bize.
Çok keyifli bir sohbet eşliğinde ettiğimiz kahvaltıda yine aynı noktaya değindik: Beyaz şeker ve beyaz un yok! Peki ama nasıl ? Diyetisyen Zeynep

Kategori: Film/Kitap Önerisi, Sağlık, Yemek Tarifleri

Yine her sonbahar olduğu gibi kamplardan eve, ilaçsız, kendi kendine yetişmiş elmaları çantaya doldurup getiriyoruz. Uzunca bir süre dayanıyorlar evde. İçine taze zencefil, tarçın ( çubuk) koyarak kaynatıp ıhlamur üzerine döküp demleyerek çay olarak tüketiyoruz bu elmaları. Elmalı kurabiye, tart da yapılıyor elbette. Bir de elma sirkesi yapmayı deneyimlemek istedim ilk defa. Bir çok tarif

Kategori: Doğal Ürünler, Ev yapımı, Yemek Tarifleri