No public Twitter messages.

jhon lennon karısıyla ettiği büyük bir kavganın sonunda bir şarkı yazar.

uzun süredir dinlemediğim bu şarkı bugünlerde karşıma çıkar.

derslerindeki ilhamı anlatmamın mümkünsüz olduğu deniz‘im

tüm felaketlerin, karmaşanın, zorlukların sonunda gelmiyor mu güzellikler..

hangi akşam güne dönmüyor ki… ☀️

Günün şarkısı o zaman 👉 fiona apple yorumu ile accros the world olsun

Ayurvedik kurabiye tarifine gelince

malzemeler

250g yulaf ezmesi

100g tam buğday unu

150g esmer şeker

50g kuru üzüm

50g  fındık/tuzsuz fıstık / ceviz/hindistan cevizi rende/kaju ( canın ne isterse artık)

1 1/2 çay kaşığı zencefil +tarçın ( ben 2 çay kaşığı kullandım)

1/2 çağ kaşığı muskat rende

1/2 çağ kaşığı kabartma tozu ya da karbonat

 200ml tereyağ ya da ghee yağı ( ghee yağı çok daha makul tabii ki )

200ml su ( ben 1 su bardağı koydum bildiğimiz annemizin su bardağı ama büyük boy değil)

fırını 200 dereceye ayarladıktan sonra kuru malzemeleri bir kapta karıştır ve yağı ekle. Kum gibi bir karışım olacak suyu da ekleyince çamur gibi 🙂 yağlı kağıda yuvarlayarak hafif istediğin ebatta kurabieyeleri yerleştirip 15 dakika kadar pişir. Voila!

ayurvedik-kurabiye-

Yanında ayurvedik bir çay içmek istersen çok basit:

3 bardak suyu 4 karanfil, 2 tutam rendelenmiş muskat, tarçın, kalule ve küçük bir parça taze zencefil ile 5dk kaynat. Sonra siyah çay ekleyip 2 dk daha kaynat. Üzerine 1 bardak süt ekleyip iyice ısıttıktan sonra dilediğin tatlandırıcıyı ekleyip içebilirsin. Siyah çayın teinini kakulenin yok ettiği söyleniyor 😉
ayurvedik-cay

Afiyet olsun.

Bu güzel tatların günün hangi saatinde yenmesi gerektiği de önemli. Mümkün olduğunda sabah 10:00 dan sonra akşam üzeri 17:00’ye kadar tüketilmesinde fayda var. Çay ise gün boyu içilebilir tabii ki :=) Ayurveda yazı serisi için –> Buraya alabilirim seni

Bu Yazılar Da İlgini Çekebilir

1 Yorum


Önceki yazıyı okuyun:
8

1 --2 --3 -- 4 -- 5 -- 6  -- 7 Dün yağmur yağıyordu bu sabah güneşle uyandık yine her sene gibi .. değişmiyor.. değişen şeyler var...

Kapat