No public Twitter messages.

Bu bisküvilerde şeker yok!! 🙂

150gr normal un (1 su bardağı)
75 gr irmik (1/2 su bardağı)
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı zencefil
1/4 çay kaşığı tuz
75gr tereyağ
1 orta boy muz
2 yemek kaşığı bal ya da pekmez
hafif çırpılmış bir yumurta
biraz kuru üzüm

Tüm malzeme karıştırılıp  yoğurulur.. önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20 dakika üstleri pembeleşinceye kadar pişirilir..

Oyun grubu arkadaşlarına ikram edilmek üzere kutulanır..

Afiyet olsun..

Bu Yazılar Da İlgini Çekebilir

21 Yorum

  1. Sabahnur dedi ki:

    eminim cok lezizdir, ne de olsa Erinin elleri değmiş:)

    fotograflar super,süslemelerin de öyle. hangi programı kullanıyorsun?

  2. AyçA dedi ki:

    🙂 teşekkürler.. ben bayıldım valla çol lezzetliydi o yüzden paylaştım..
    ben Photoshop CS2 kullanıyorum ..

  3. HülyArda dedi ki:

    Hemen bu akşam denenecek.

    teşekkürler Ayça…

    ve tabiki teşekkürler Erin…

  4. pinarbk dedi ki:

    Yer sofranız da varken, yakında hamur da açarsınız:))
    Bu ikiliden korkulur…

  5. Ayse Sule dedi ki:

    Ah o yer sofrasindan burada bulsam da alsam:(

    Eminim kurabiyeler cok tatlidir Ayca’cim; ama ben merdaneyle hamur acan o minik elleri ham yapmak istiyorum musaade edersen:) Yok ya, en iyisi birakayim da senin minik cirak isinde ustalassin ve bize bayramda baklava acsin:))

  6. AyçA dedi ki:

    :)) yer sofrasını kayınvalidem vermişti bana.. ve ben hamur açıyorum orada makarna yapmak için :)) çok çok nadir olsa da.. bir gün onunda tarifini yazayım 🙂
    çok italyan stili 😛

    sayemde aşçı falan olacak zaten 😛 sürekli beraber yemek yapıyoruz.. e napimmmm?? insan tek başına olunca başka çaresi kalmıyor hemde çok güzel bir aktivite oluyor beraber yemek yapmak, barbunya bezelye ayıklamak,hamur yapmak, kek yapmak, pilav pişirmek suyunu falan koymak.. sonra da Erin yaptı diye yedirmek :))) çok uyanığım di mi? 😛

    montessorian style 😉 yaparak öğren öğrenerek yap..

  7. hayal dedi ki:

    Valla onu bunu bilmem de, ben yedim, kurabiyeler şahaneydi (hatta kek de şahaneydi), ben onu bilir onu söylerim.

  8. Didem dedi ki:

    Ben erinin oklavasıyla açılandan istiyorum 1 tane. Çocuklara iş yaptırmak fayda bir durum ilerde oğlum bir kek yapıver teyzenler gelicek ya da pazardan 10 kilo barbunya aldım ayıkla bakim filan dersin 🙂

  9. AyçA dedi ki:

    afiyet olsun kekin tarifi şurada: http://www.pi.web.tr/?p=1802
    püf noktasi ise once seker ve yumurtalari çırp sonra yağ süt koy sonra unu eleyerek koy içine üzüm ceviz v.b koyacaksan unu elerken bir suzgeç kullan içine malzemeleri koy ki onalrda unlansın dibine çokmesin en son kabartma tozu ve vanilyayı koy kabartma tozunun üstüne biraz limon sık.. istersen içine biraz limon suyu ya da portakal suyu da katabilirsin hatta kabukarını rendeleyeblirsin.. biraz akıcı kıvamda olacak çok akışkansa biraz daha un ekleyebilirsin.. keciboynuzu unu koymak istersen tüm hamuru kek kalıbına boşalttıktan sonra bir miktar bırak ona da keçiboynuzu unu ya da kakao koy onu da kalbın içine en son ekle
    ilk 2o dakika fırının kapagını açma 🙂
    hadi bakalım görüm seni 🙂 hehehe

  10. Seren dedi ki:

    Ikinize de gecmis olsun !
    Erin’in ogrenme metotlari cok guzel…

  11. AyçA dedi ki:

    Teşekkürler Serencim ..
    Öğrenme metodunu elimden geldiğince doğal akışına bırakıyorum 🙂 ikimiz için de eğlenceli oluyor..

  12. AyçA dedi ki:

    🙂 valla ben barbunya ayıklattım 10 kilo olmasa da 🙂 hehhe..
    tabii iyi canım al şu bezi bakim ben süpürge yaparken bir toz alıver hadi canım hadi 🙂 hehehe..

  13. Reichan dedi ki:

    Konu yemekten açılmışken bugn okudum bebeklere ilk 9 ayda balık yedirmenin faydalarını anlatıyordu. Bizim doktorumuzun verdiği menüde balık yok. Sizin tecrübeleriniz nedir bu yönde? Ayça senin ve tabii okuyan diğer arkadaşların?

  14. ÇOk besleyici ve çok lezzetli bir kurabiyeye benziyor,içindekiler süper ,tadı konusundaki yorumlarım da akşama:)Malum önce yapmam lazım 🙂

  15. nihal dedi ki:

    Fotoğraflar ve süslemeleri çok şirin. Eller de nasıl yakışmış o oklavaya.Tam bir usta edasıyla. Minik parmaklar da tam yenilesi…

  16. nalan güler dedi ki:

    ayçacığım senden ne güzel şeyler öğreniyoruz.teşekkür ederiz.ertuğrul da ramazanda pideyi keşfetti şapur şupur ,hapır hupur gönderiyor.annesi bu kurabiyeden de yapsın,bayılır.artık büyüdü 9aylık,bal vermenin zararı olmaz herhalde

  17. AyçA dedi ki:

    🙂 afiyet olsun
    1 yaşından önce bal verilmemesi öneriliyor ben 1 yaşına kadar vermedim onun yerine pekmez kullandım.

  18. AyçA dedi ki:

    🙂 tamam.. kekten vazgeçtin sanırım 😛

  19. AyçA dedi ki:

    elma yada armut su bırakabilir..
    zencefil neden koymuyorsun?? cok guzel oluyor..

  20. Güneş dedi ki:

    Begümle yapacağız şimdi bu bisküvilerden Ayça ama muz yok evde muz yerine elma,armut olur mu?Birde zencefil koymasam mı ben?
    Sevgiler.

  21. Güneş dedi ki:

    çok çok az zencefil koydum,belki begüme vermemem gerekebilir diye:) başka sefer muzlada deneyeceğim,şimdi pişiyor 🙂
    Sevgiler.


Önceki yazıyı okuyun:
Atlıkarınca

Bir atlıkarınca görmek, günün tüm yorgunluğunu alır yüreklerden; en suratsız, en karamsar insanı bile güldürür. İstanbul akşamında ışıldayan atlıkarınca, gece...

Kapat