3

Köfter

Köfter
2 su bardağı pekmez
2 su bardağı su
4 çorba kaşığı irmik
4 çorba kaşığı un veya nişasta

Pekmezi koy irmiği ekle. Suyun yarısını koy kalanı ile un/nişastayı erit pütürsüz yap tencereye al.Sürekli karıştır
Genişçe tepsiye nişastayı serp karışımı dök üzerini düzleştir. 1 gün beklet sonra baklava dilimi şeklinde kes. Güneşte kurut diyor ama fırında biraz sıcakta kurur herhalde

Not: denemedim tarifi beÄŸendim; deneyeceÄŸim ..
Kaynak: Tijen İnaltong- Her Güne Bir Yemek

PaylaÅŸ :=)

Yorumlar (3)

  1. Yanıtla
    köşenin delisi :

    çok güzel olmuÅŸ blogun böyle…ÅŸimdi gidip ayça kimdir’i okuycam 🙂

  2. Yanıtla
    köşenin delisi :

    haaa okumuştum ya ben bunu daha önce 🙂

  3. Yanıtla
    AyçA :

    teşekkür ederim Elif.. biraz sadeliğe ihtiyacım vardı .. içerik aynı 🙂
    Öptüm sizii..

Leave a Reply to köşenin delisi cevap vermekten vazgeç