No public Twitter messages.

Köfter
2 su bardağı pekmez
2 su bardağı su
4 çorba kaşığı irmik
4 çorba kaşığı un veya nişasta

Pekmezi koy irmiği ekle. Suyun yarısını koy kalanı ile un/nişastayı erit pütürsüz yap tencereye al.Sürekli karıştır
Genişçe tepsiye nişastayı serp karışımı dök üzerini düzleştir. 1 gün beklet sonra baklava dilimi şeklinde kes. Güneşte kurut diyor ama fırında biraz sıcakta kurur herhalde

Not: denemedim tarifi beğendim; deneyeceğim ..
Kaynak: Tijen İnaltong- Her Güne Bir Yemek

3 Yorum

  1. köşenin delisi diyor ki:

    çok güzel olmuş blogun böyle…şimdi gidip ayça kimdir’i okuycam )

  2. köşenin delisi diyor ki:

    haaa okumuştum ya ben bunu daha önce )

  3. AyçA diyor ki:

    teşekkür ederim Elif.. biraz sadeliğe ihtiyacım vardı .. içerik aynı )
    Öptüm sizii..


Önceki yazıyı okuyun:
ilkadim
İlk ayakkabılar ve 10′u bitirirken..

Bu yürüme işi ilerlediği için biz de annemle çıktığımız bir yürüyüşte Erin'e ilk adım ayakkabısını almaya karar verdik.. evde yine...

Kapat