No public Twitter messages.

Küçüklere kategorisi için arşiv

Yazan: Ayça Oğuş | 11 Kasım 2010 |Büyüklere, Küçüklere, Yemek Tarifleri | 12 YORUM VAR

Ispanak Çorbası

Çocuğunuz sebze yemekten hoşlanmıyor mu? Kolayı var : çorba haline getirin!

Aslında bunu kendi diyet ana yemeğim olarak yapmıştım ancak sofranın favorisi haline getirmeyi başardım. Burası bir yemek blogu değil o yüzden tarifi aldığım yeri link veriyorum ve tadını yazmakla kendimi yükümlü hissediyorum.
NEFİS!
Bence aynı tarif karalahana, brokoli, kabak ( tatlı kabak turuncu olan)  gibi sebzeler ile

Kategori: Büyüklere, Küçüklere, Yemek Tarifleri
Yazan: Ayça Oğuş | 10 Ekim 2010 |Küçüklere, Yemek Tarifleri | 5 YORUM VAR

Pazar Kurabiyesi

Pazar günü evi mis gibi kurabiye kokutmanın en güzel ve kısa yolu
“anneee karnım acıktı bişi yapalım mı?” sorusundan başka ne ile çözülebilir ?
4 yumurta sarısı
100gr kadar tereyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı şeker (pekmez de olabilir)
1 paket kabartma tozu
limon suyu
aldığı kadar un (varsa tam buğday unu ama beyaz un orjinal tarifidir)
fındık veya ceviz dövüp önce

Kategori: Küçüklere, Yemek Tarifleri

havada uçuşan baloncuklar gibiyim ..evet evet uçuyorum!
Sabah uyanış,
baba-oğulu parka sepetle(yiş) kahvaltı ve bisiklet için yollayış.
Arkasından soluğu yoga stüdyosunda alış.
hmmm…sabah sabah… kaslar daha açılmamış, ilk 15 dakika nasıl da gergin ve fekat o da ne.. şıpşıp alnımdan ve kolumun altından düşen ter ile yeterince ısındığını fark eden kaslar açılmaya ve uzamaya başlamış.. bir kere daha hmmm..Deniz’den

Kategori: 'E' hali, Ayçaca, Büyüklere, Erinin İlkleri, Ev Üretimleri, Küçüklere, Yemek Tarifleri

Trambolin: 1930 yılında lise öğrencisi olan George nissen, sirkte gördüğü trambolin aletine benzer bir oyuncak yapmaya karar verdi. Neden bu trambolin herkes tarafından kullanılmasıdı ki? Hemen uygulamaya geçti, bu alet çok tutuldu. Nissen şuan 91 yaşındadır ve sağlığını spora borçludur.

Kategori: Aktivite, Ayçaca, Küçüklere, Yemek Tarifleri

Bu hafta gelen sütümle yine süt listesinde paylaşılan bir dondurma tarifini denedim. Ufkum genişledi :=) Artık sokak dondurmalarına da elveda diyoruz ailecek 😛
Tarifte bir değişiklik yaptım. Damla sakızı yerine karışım soğuduktan sonra çekilmiş antep fıstığı ekledim 3 yemek kaşığı kadar. Dondurma makinem olmadığı için dipfirzde yaptım. Karışım soğuyana kadar 15- 20 dakikada bir karıştırmak gerekiyor.

Kategori: Büyüklere, Ev Üretimleri, Küçüklere, Yemek Tarifleri