1 Lt günlük süt alınır ve ısıtılır.. kaynatılmaz!
Parmak değdirince bebeğin yıkanma suyu kıvamınad bir sıcaklık olması gerekir
Daha sonra 1 kaşık yoğurt biraz ısınmış süt ile karıştırılır.
Yoğurt makinesinin kaplarına eşit olarak paylaştırılır.Üstüne ısınmış süt eklenir ve bir kere kaşığı
çevirmek suretiyle karıştılır. Kapağı kapatılır.4 saat beklenir. Yoğurt hazır!!!
Ya da makine yoksa bir tencereye konur.İyice battaniye ile sarılır akşamdan sabaha yoğurt hazır!!
Karanlık bir yerde bekletmek daha iyi oluyormuş.. deneyeceğim!! Makine ile becerdim birde makinesiz becereceğim.
Pastörize süt ile yapınca pastörize süt kokuyor yoğurt. Günlük süt ile daha iyi oluyor….Hatta güvensem kapı sütünü tercih ederim.
Ayça yoğurt yapılırken çok mikrop üretilir diye duyuyorum çevremden ama,kafam çok karışık bu konularda,
Ben kendimiz içinde evde yapıyorum çoğunlukla yoğurdu..teknik ya da bilimsel bilgim yok ama hislerim evde üreyebilecek bakteri ve mikropların yoğurdu dışarıdan aldığım zaman bana verecek zararlardan daha da kötü olmadığını söylüyor ve gerçekten daha lezzetli oluyor..
bildiğim bir yerse kapı sütünden değilse şişe sütten yapıyorum ben yoğurdu..
haklısın aslında bende hiç yapmadım ama tarifini deneyeceğim,teşekkürler
bu arada bu kullandığın 1 kaşık yoğurt da ne kullanıyorsun,
dışarıdan aldığım yoğurdu 🙂 ama eğer evde yaptığım varsa maya olarak onu kullanıyorum
yoğurt dışardan,süt dışardan 🙂 ama yoğurt ev yapımı 🙂 o da güzel , deneyeceğim bende birşeyler yapmak istiyorum.Sevgiler.
şimdi sütü evde sağmak gibi bir imkanımız yok :)) ilk yapılan yoğurdun da mayasını evde bulamıyoruz 🙂
en azından dayansın diye bir takım katkıları koymadığımızdan eminiz 🙂
Teşekkürler Ayça 🙂
Sevgiler.