No public Twitter messages.

Actifry’da kızartmadan kokutmadan balık keyfi !

015A4057

ActifryGeçtiğimiz günlerde Tefal’in Bebek Happily Ever After’da düzenlediği Actifry’da Balık Olsam etkinliğine davetliydim. İyi ki boş günüme denk geldi ve gittim çünkü bu güzel mutfak aletini ne kadar eksik kullandığımı görmüş oldum. Şeyda Coşkun eşliğinde oldukça hafif lezzetlerle donanmış çok şık bir sofrada hem sohbet ettik hem actifry’ın nasıl kullanıldığını detaylı öğrendim.
Çok fazla elektrikli mutfak aleti barındırmayı sevmesem de actifry’yı aldığım için hiç pişman olmadım. Önceleri sadece patates kızartmak için kullanıyordum. Biliyorsundur büyük ihtimalle sadece yarım kaşık yağ koyarak nefis patates kızartması yapılıyor. Sonraları tüm kızartmalar için kulandım. Köfte, börek, kestane, ciğer yaptım. İlk zamanlar sanki çok uzun sürede pişiyordu ama sonra baktım ki kızartma yağında yapacak olsam hem yağı çok kullanıyorum hem de aslında daha uzun sürede kızarıyor yemekler. O yüzden mutfağımın baş tacı diyebilirim. Hamsi pişirmeyi de denedik ama içinde dönerek kızardığı için birbirine yapıştılar yine de çok lezzetli oldu :=) Ama şimdi tefal bunun için bir aparat çıkartmış üstelik eski actifryların 1 ve 1.2kg olanlarıyla uyumlu. Online satış sitesinde görebilirsin ya da Tefal mağazalarında satışta.
Etkinlikte balığın yanına eşlik etmesi için bol yeşillik vardı, balıklarımız ise somon, levrek, istavrit ve hamsi. Somon ve levreği atıştırmalık sepetinin içine dilimlenmiş olarak koydular, istavrit ve hamsiyi ise unlayarak. İStersen kaşığı ile biraz zeytinyağ üzerne gezdirebilirsin ama somona hiç gerek yok kendi zaten çok yağlı! Belki hamsi ve istavrit ister biraz. Biz salatalarımızı bitirmeden balıklarımız pişmiş olarak geldiler. Yağsız pişmelerinin yanı balık kokusu da sarmıyor etrafı. Ben daha önce hamsi denediğim için biliyorum evde koku olmuyor yani tavada kızarttığım gibi koku olmuyor.

Çeşitli tarifler için –> TIK TIK

Hepsinden tattım ve gerçekten hepsi de çok lezzetliydi ama esas bomba Şeyda’nın tarifi olan sonda gelen tatlı oldu : Hurma! Evet sadece hurma ama öyle sadece demek haksızlık olur. 2 tane yiyebildim kilo veriyorum çünkü ama tüm tabağı bitirebilirdim. Bu yazıyı yazmadan evde denemeyi çok istedim henüz fırsat olmadı am ayılbaşı sofrasına güzel bir tat olur diye yazıyı paylaşayım istedim bir tek fotoğraf eksik kaldı.

Malzemeler

  • Kuru Hurma ( kaç adet olacağ sana bağlı )
  • Lor Peyniri / Süzme Yoğurt ( hangisini tercih edersen )
  • Yaban Mersini  / Vişne ( hangisini tercih edersen )

peynirli-hurma-tatlisi

Çekirdeklerini çıkarttığın hurmaları aparata dizerek 5 dakikaya ayarladığın makinenin sesini duymayı bekle! 5 dakika sonra hurmaların içine  süzme yoğurdu/ lor peynirini ekle ve üstüne vişne ya da yaban mersini koy: O la laa, bu kadar basit !! Hurma o kadar çok severim ki. Suyunu çekmiş hurmalar çıtırlaşıyor ve yoğurt/peynir fazla tatlılığını alıyor. Süper !

Ben misafir olacağım yılbaşı gecesi bu hurmalardan hazırlayıp götüreceğim eminim bundan !

Afiyet olsun.Etkinliğe ait fotoğraflar da aşağıda hemen :=)

Bu Yazılar Da İlgini Çekebilir

4 Yorum

  1. Actifry’da kızartmadan kokutmadan balık keyfi ! @tefalturkiye http://t.co/NFMiMjqsP5

  2. @tefalturkiye dedi ki:

    RT @AycaOgus: Actifry’da kızartmadan kokutmadan balık keyfi ! @tefalturkiye http://t.co/NFMiMjqsP5

  3. @tefalturkiye dedi ki:

    RT @AycaOgus: Actifry’da kızartmadan kokutmadan balık keyfi ! @tefalturkiye http://t.co/NFMiMjqsP5

  4. @tefalturkiye dedi ki:

    RT @AycaOgus: Actifry’da kızartmadan kokutmadan balık keyfi ! @tefalturkiye http://t.co/NFMiMjqsP5


Önceki yazıyı okuyun:
Organik Çim Adam

  Eskiden sulardık çim adamları saçları çıkardı ya işte yine karşıma çıktı bu çim adamlar :=) Üstelik el yapımı üstelik...

Kapat